Dig/Get Raw ökar intäkterna under 2020 och slår rekordåret 2019

Dig/Get Raw ökar intäkterna under 2020 och slår rekordåret 2019 - Dig/Get Raw
Det svenska snacksföretaget Dig/Get Raw slog omsättningen från rekordåret 2019 och ökar sina intäkter med 5% för helåret 2020 – från 14,8 MSEK till 15,6 MSEK. Målsättningarna för 2021 är ambitiösa och kommer bestå av utökade listningar inom dagligvaruhandeln, ett antal nya produkter, samt en fortsatt digital satsning.
 
– Alla kan nog enas om att 2020 har varit ett händelserikt år – även så för oss. Året började på bästa sätt, med lanseringen av vår tredje smulpaj, rekordförsäljning och ett utökat team. Snart därefter vändes världen upp och ner och vi såg en avtagande försäljning inom alla kanaler, ett ändrat konsumentbeteende och några tidigare nyckelkunder i konkurs. Vi är otroligt glada och lättade att vi kom ut på andra sidan detta året med den omsättningen vi gjorde och samtidigt fick möjligheten att lansera tre nya produkter. Jag vill tacka alla våra kunder och lojala fans för att ni fortsatt tror på oss, säger Carolina von Rosen, VD och medgrundare för Dig/Get Raw.
 
Under årets gång har bolaget lanserat tre nya produkter – No-Bake White Chocolate Blueberry Crumble, Swedish Cinnamon Bun Ball och Lemon Cake Ball. Den förstnämnda är bolagets tredje smulpaj och har sedan lanseringen blivit en försäljningssuccé och utgör redan tio procent av den totala försäljningen. Även de nya bollarna, som kompletterar den populära Swedish Chocolate Ball, har på kort tid fått bra fäste inom e-handeln och kommer under början av 2021 dyka upp i dagligvaruhandeln med centrala listningar på några av de största kedjorna.
 
Försäljningstillväxten i Sverige kan primärt härledas till det utökade sortimentet inom dagligvaruhandeln, samt den ökande andelen onlineförsäljning genom kanaler som t.ex. Apotea och Meds. Utanför Sverige har försäljningen i Tyskland stått för den största tillväxten, där ambitionen fortsatt är att växa kraftigt i online-kanalerna under 2021.
Under det kommande året kommer bolaget fortsätta att fokusera på de digitala kanalerna, där starten av den egna e-handeln kommer utgöra en av satsningarna. Vidare planeras produktportföljen att fortsätta utökas, bland annat genom en ny produktlinje som ska se dagens ljus.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published